Aquí podràs trobar un conjunt de diapositives que t'introduiran en el món del a genètica molecular i la genòmica. Aquestes volen ser-te útils per obtenir una idea general sobre què s'estudia en aquests dos àmbits i t'ajudaran a establir els conceptes més bàsics sobre aquests.

El disseny de les positives pretén ser el més senzill possible, amb imatges que intenten il·lustrar allò que es troba en el text de les mateixes.

Et recomanem que simplement segueixis els temes a mesura que van apareixent en el menú de l'esquerra, ja que podràs anar assolint els conceptes de forma gradual i en ordre de complexitat.

Anem a veure d'una manera més detallada quines són les subseccions principals:

La genètica molecular

Ofereix una visió general de quina és la definició de la genètica molecular i les idees essencials que aquesta inclou, com per exemple la definició de gen, locus genoma, genotip i fenotip, entre altres.

ADN

Descobreix què és l'ADN, la seva estructura, com es llegeix, quina és la seva estructura i com es desxifra en la producció de proteïnes. També podràs conèixer la formació de cromosomes, que participen activament en els processos de divisió cel·lular (mitosi) i la generació de gàmetes (meiosi), i com aquests s'estudien mitjançant la citogenètica. Finalment, podràs aprendre quins són els canvis que l'afecten (mutacions).

ARN

L'ARN és el producte de la transcripció de l'ADN. Aquí tens la possibilitat de saber quina n'és l'estructura, els tipus i el procés de la transcripció, així com la traducció a proteïnes.

Genòmica

La genòmica permet la producció i anàlisi de dades en una gran quantitat. Això permet elucidar els mecanismes d'evolució o seqüenciar genomes complerts per poder fer comparacions que ajudaran a conèixer els gens que participen en determinades malalties, entre altres. Esbrina quines són les tècniques més emprades en l'estudi dels genomes com són la PCR, la seqüenciació i la bioinformàtica.