Conèixer el present de la genètica és important, però per entendre'l bé s'ha de conèixer també la successió de fets en el passat.

La genètica és una branca de la biologia que ha anat guanyant molta força al llarg dels anys, fins al punt en què actualment és crucial en la comprensió dels processos cel·lulars, l'estudi de l'evolució o l'aparició de malalties, entre altres.

Perquè et sigui molt més senzill i no tinguis una gran quantitat de dates i fets en un mateix lloc, trobaràs que s'ha dividit la cronologia de la genètica en dues línies del temps:

Història de la genètica

Tot i que l'inici de la genètica com a tal no es considera fins que Gregor Mendel va publicar els seus experiments amb la planta del pèsol, tot un seguit de fets van conduir a aquest esdeveniment tan important.

Història de la genètica molecular

Sens dubte, el fet que va marcar un abans i un després en la genètica va ser el descobriment de la doble hèlix per James Watson i Francis Crick. Des d'aquest moment aquest camp ha avançat de forma exponencial fins al punt en què ens trobem ara en el qual produim i analitzem dades genòmiques d'una forma massiva.Utilitza els controls de teclat o els botons que apareixen en la mateixa línia del temps per desplaçar-te dins dels events de la línia del temps i coneix en profunditat la història d'aquesta ciència tan fascinant.